Mer sikkerhet på plass

8 06 2011

EPIRB kom i posten i går, så da gjenstår det bare å få montert denne i båten.

EPIRB er en nødpeilesender som sender ut nødsignaler til hovedredningssentralen med nøyaktig posisjoner på hvor båten befinner seg, hvis båten mot all formodning skulle begynne å gå ned. Slapp av, dette vil jo selvsagt ikke skje, men den er kjekk å ha!

I dag fikk vi vite at rednigsflåten vi bestilte for ca 1. mnd siden har kommet!

Viking Rescu Pro

Vi endte opp med å kjøpe en 4-manns- redningsflåte fra Viking, i bag, type: RescuPro . Denne flåten er en av de beste på markede.

Før vi kjøpte flåten var vi på service-verkstedet til Viking og fikk en full gjennomgang av flåten fra pakket tilstand, halv pakket og fult utblåst. Dette var veldig alright! Det ga oss en ekstra trygghet på hvordan flåten fungerer og hva vi skal gjøre om det værste skulle skje at vi må opp i flåten. Igjen, slapp av, dette kommer jo ikke til å skje, men kjekt å ha den ekstra tryggheten i skulderne.

Redningsflåte i bag

Sjøkøye montert! Nå har vi fått oss en god plass å sove på når vi skal sove på skift.

 

Sist men ikke minst: Vi har fått den manuelle lensepumpa til fungere igjen. Det var kommet noe rusk i selve pumpa som blokkerte for innsuget (det var ikke store ting). Dette må nok ha ligget der en stund, da vi tidligere i vinter monterte en «sil» på slangen for å unngå nettopp dette. Så vi fikk jo bare understreket viktigheten med å ha en slik sil for å forhindre at man suger opp ting som kan blokkere at en ikke får pumpet ut vann i båten hvis elektronikken skulle svikte oss.

Tipset fikk forresten på et langtur foredrag med Andreas Holo


Handlinger

Informasjon

4 responses

9 06 2011
Espen Sandvik

Det er dyre men noedvendige greier det der. Jeg har mine paa bestilling for levering i siste stund for at sertifiseringen skal holde saa lenge som mulig. Hmm til manuel lense pumpe. Har en som ikke virket sist vi trengte den, men som virker utmerket etter aa ha byttet membran. Har ikke ‘sil’ men har tenkt paa det. Maa finne noe som duger, saa takk for tipset! Bare det at den tar kun 1 liter per pump som blir ca 6 boetter i minuttet og jeg er ikke sikker paa hvor mange minutter jeg kan holde det gaaende… Glad jeg har elektisk ogsaa:)

Vi kommer oss ikke avgaarde foer i August og det er ikke sikkert vi kommer lengre enn til Frankrikes atlanterhavs kyst. Et godt job tilbud dr gjoer at vi mest sansynlig ikke kommer avgaarde foer sommeren 2013, men vi skal i alle fall bo ombord og seile i helgene. Vi rekker ikke aa hilse paa foer dere drar heller. Kommer til Tonsberg 12. Juli. Si ifra om dere blir forsinket saa kommer vi innom aa oensker dere god tur!

Hilsen Espen og Estelle, SV Auryn

10 06 2011
pgn

Hei !

Sil er lurt :) Vi har montert på en standard slangesil med tilbakeslagsventil, ser ut til fungere ganske greit.

Oi, høres ut som dere må ha fått et godt jobb tilbud! Synd at vi ikke får truffet dere, vi blir nok ikke forsinket. 2.juli drar vi med mindre noe helt fatalt skulle skje. :)

Dere får ha en god sommer og god tur ned til Frankrike. Kanskje dere ombestemmer dere og vi ses langs kysten ett sted likevel!

17 06 2011
Elisabeth Hval og Per Mandt

Takk for hyggelig prat på Vallø i pinsen og tidligere i våres. Vi ønsker dere en kjempetur – kommer etter om 320 dager;-) Lovte dere en «ikketilåunngå» restaurant 1. eller 2. dag dere har kommet inn i Caledoniakanalen. Den ligger ved Dochgarrochslusa – stopp rett etter slusa – koselig overnattingssteder. 20 hus og Oakwood Restaurant mobile 07224993138 Tel 01463 861481 . Der bør bestille bord tidlig på dagen . Husk å ta med egen vin ;-) Dette blir et høydepunkt i kanalen ;-)

21 06 2011
pgn

Hei!
Takk i like måte, og tusen takk for tipset! Dit skal vi absolutt prøve å få stoppet innom, høres ut som noe man ikke kan unngå ;) Gleder oss! :)
Vi ønsker dere lykke til videre med alle forberedelsene det neste året. Jeg lover, det kommer til å gå fort! :)
Ha en riktig god sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: