Isle of Man og veien til Dublin, 04.august

8 08 2011

Aller først vil vi bare si at vi setter utrolig stor pris på alle hilsningene vi får på innleggene våre. Det er alltid like spennende å se om vi har fått noen kommentarer hver gang vi er pålogget internett, og alltid like koselig å lese hilsningene som vi får.

Fra Belfast seilte vi til Isle of Man og lå på bøye på Port St Marie. Vi hadde noen fine dager på Isle of Man, med gå-turer, litt soling og en “by-tur” til Douglas. I tillegg fikk vi endelig tatt årets første bad, i det varmeste vannet vi har hatt på hele turen: 14,5 grader – Golfstrømmen har tydeligvis glemt store deler av Storbritannia. Isle of Man er en vakker øy med flott natur, men den føles kanskje litt forlatt ut på en eller annen måte. Vi fikk for øvrig igjen oppleve hvor stor forskjell det er på tidevannet:

Onsdag kveld ankom vi havna Howth, like utenfor Dublin. Dagen på sjøen var preget av kryss i til tider over 30 knops vind, så noe slitne var vi. Livet på skeiva er utfordrende nok. Alle steg en tar må en tenke nøye igjennom og planlegge sitt neste holdepunkt. Selv å gjøre de enkleste ting er slitsomt. Det ble derfor en veldig hyggelig innseiling til havna Howth, da det var et tog av båter som gikk ut samtidig, og alle båtene som kom i mot oss ønsket oss “welcome”. Vi fikk også hjelp til en litt vanskelig tillegging av en hyggelig båteier som i etterkant kom og ga oss en flaske vin som velkomst! Det må vel være den beste måten å bli tatt i mot på i en ny havn! Dermed ble det vin til fiskemiddagen før vi fant oss en pub og fikk kjøpt en pint av det lokale øllet – Guinness selvfølgelig – og jepp dette var godt! 

Ellers har ankervinsjen begynt å svikte oss og Paul-Gunnar demonterer og prøver å finne ut av feilen. Problemet dukket opp natten før vi ankom Isle of Man. På Isle of Man fant skipperen ut at fire bolter var knekt tvers av, disse er nå erstattet, men dette var kun deler av problemet. Vi fortsetter mekkingen med godt mot og satser på det beste.

I dag seiler vi inn til Dublin sentrum, byen der jeg studerte for noen år siden. Der skal vi kose oss litt med storbylivet. Skal ikke se bort i fra at det blir litt shopping, en by-tur og litt sightseeing også.


Handlinger

Informasjon

5 responses

8 08 2011
Thomas

Genialt! Litt mer shwung over tidevannet der ja. Eneste bekymringa over det her i traktene er om jeg kommer under føynlandsbrua eller ei:) Kos dere på tur, moro å følge med på kartet! Men Paul: skal jeg sende over en gillette?

10 08 2011
pgn

hehe… det er ikke så ofte jeg får tid til å barbere meg, det går liksom litt i ett om dagen, men jeg må vel både til barbereren og frisøren når vi kommer til Spania. Hils kona!

9 08 2011
Cathrine Stokke

Håper dere koser dere i Dublin :) litt misunnelig kanskje…?
Lo litt av filmen deres, flinke dere er ;)

9 08 2011
jan Magne

Morsom film. Har dere fått diverse post på mail?

10 08 2011
Janne Egtvedt

Hei igjen, vil bare opplyse om at vi har hatt godt over 20 grader i badevannet så noen fordeler er det her hjemme også. Ulempen med å være hjemme er jo selvsagt at jeg sender denne kommentaren fra jobben…..
Savnet dere på bursdagsfesten min i helgen. Men det kommer jo flere bursdager.
Dere er veldig flinke til å skrive synes jeg, gøy å lese. Kos dere i storbyen. Der har jeg faktisk vært en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: