Nye rekorder!

29 10 2011

Litt over to uker lå vi godt fortøyd til land, og at vi kom til å bli litt sjøsyke var vi forberedt på. Før avreise hadde vi derfor gjort klart gryterett og en pizza. Men at vi skulle være sjøsyke under hele overfarten var jo litt voldsomt da… Det ble visst for sterk kost å seile med fem meters høye bølger, fra stiv til sterk kuling under hele overfarten med til tider liten storm og 45knops vind. Derfor bestod denne overfarten kun av å stå til rors i fire timer (super medisin for sjøsyke) gå av vakt, kaste opp, sove fire timer, kaste opp, på’an igjen og stå til rors i fire timer, og presse i seg ett par skjeer med gryterett i håp om at den ikke kommer opp igjen. Og sånn gikk no dagan… MEN, hvilken fart vi hadde! Vi seilte litt under 160 NM pr. døgn med en gjennonmsnittsfart på 6,5 knop, til tross for at vi hadde maksimalt revet storseil og ingen forseil oppe. Strekningen fra Agadir til Lanzarote ble på totalt 260NM og vi brukte bare 40 timer! Det må være ny rekord for vår kjære La Vie. Vi satte også tre andre rekorder: Jeg har aldri vært så sjøsyk før, jeg har aldri vært sjøsyk så lenge, og Paul-Gunnar har heller aldri vært sjøsyk så lenge før. Likefullt: La Vie viser seg å seile virkelig godt i dårlig vær. De eneste problemene som oppstod var at dieselkannene løsnet to ganger underveis og da vi kom til land oppdaget vi at flagget vårt var blitt revet bort med bare taustumpene hengende igjen på flaggstanga. Til tross for at begge har vært konstant sjøsyke gikk overfarten overraskende bra og vi er svært fornøyde!


Handlinger

Informasjon

5 responses

29 10 2011
Marie

Herregud! Glad det gikk bra med dere! Kjipt å høre om så mye sjøsyke og høye bølger! Håper dere hadde en fin overfart fordet!
Savner dere! :)

30 10 2011
Janne Egtvedt

Jeg er såå glad for at dere bare sender oppdateringer når dere er trygt i havn. Det er tøft å tenke på hvordan dere har hatt det. Høres jo likevel ut som dere har det bra da. Men virker ikke sjøsyketabletter i det hele tatt? Heldigvis er dere flinke da, så dere klarer dere jo så fint. Tenker på dere!
Her hjemme er siste nytt at vi har fått våre to første egg fra hønene. Det er moro det også, og lang fra så nervepirrende.

7 11 2011
pgn

Hei!

Vi har ikke noen muligheter til å sende oppdateringer underveis (bortsett fra Spot-kartet), så det er liksom ikke noe alternativ. Uansett var det ingen av oss som var i stand til å oppdatere noe som helst under den overfarten der.

Sjøsyketabletter prøver vi å unngå så godt vi klarer, vi blir så innmari trøtte av det, og da blir vaktene så slitsomme og lange…

Vi så bilder av hønene på nettet – de er jo blitt gigantiske! Og utrolig morsomt med Astrid og de medbrakte eggene på skolen, trodde jeg skulle le meg i hjel.

Hils gjengen!

pgn

31 10 2011
Hilde Hauge

Man må lide for drømmen til tider..så er det visst fortsatt verdt det har jeg hørt rykter om;) nyt vel gjennomført helvetestur – sånt blir man litt sterkere av! Men kan ikke si meg annet enn enig at det er best å høre om det når dere er vel ihavn og smiler igjen:) tenker stadig på dere! stor klem!

7 11 2011
pgn

Hei!

Mest sannsynlig får vi besøk i vinterferien, så det er sikkert lurt at dere bestiller tur tidligere enn vinterferien hvis dere kan =) Send meg en epost og oppdater meg når du vet noe mer om billetter og slikt.

Anita

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: