Forberedelser

4 11 2011

Til tross for at det fortsatt er en måned igjen til vi skal krysse Atlanterhavet merkes det godt her ombord i La Vie at kryssingen nærmer seg. Lanzarote vil trolig være det siste (gode) stedet vi kan bunkre opp med basisvarer av mat og reserveutstyr, og vi er derfor i full gang med forberedelsene. Det er særlig mat som har fokuset, for hvordan skal vi bunkre opp båten med mat for en seilas som varer i tre uker? Den siste uken i Agadir begynte vi bunkringen med alt av hva vi kunne finne av hermetikk, tørrvarer, krydder etc. Vi fikk ikke tak i alt vi skulle ha, men likevel klarte vi å fylle to store handlevogner med «evigvarende» mat. Det vi ikke fikk tak i handler vi her på Lanzarote, eller klarer oss uten.

I Portugal kjøpte vi trykkoker.  Vi hadde lest at en trykkoker bør være et obligatorisk kjøkkenutstyr til alle langturseilere: En trykkoker mer enn halverer koketiden på maten (mindre gassforbruk), en trenger mye mindre væske (bruker mindre vann), og alt kjøttet blir kjempemørt på bare en brøkdel av normal koketid. Etter å ha testet litt har vi kommet til at alt dette viser seg å stemme, og vi har blitt riktig så glade i trykkokeren vår. For øvrig kan boken «ABC for trykkoker» av Sjøvold (Flyt forlag) anbefales på det varmeste.

For å slippe å bare spise hermetikk den siste delen av overfarten har vi hatt et prosjekt ombord hvor vi har saltet ned kjøtt.  I tre uker lå kjøttet i salt før vi vannet det ut i ett døgn og lagde Biff Stroganoff i trykkokeren. Prosjektet ble en braksuksess! Kjøttet smakte kjempegodt og var i tillegg mørt som bare det. Vi har derfor funnet ut at før vi forlater Lanzarote skal vi kjøpe inn en god del kjøtt som skal saltes ned, så får vi bare håpe på like stor suksess denne gang.

«Welcome to the club!» sa mannen i butikken da vi sa at vi sleit med å få fisk på kroken. Etterpå gikk vi ut av butikken med en ny fiskestang, snelle, blekksprutkroker og det hele. Så nå skal vi få fisk! Det er ikke snakk om noe annet!

Forberedelser av båten har vi også startet på. I tillegg til alle sjekkpunktene på sikkerhet, som etter hvert begynner å bli en innarbeidet rutine før hver havseilas, må vi også prøve å få tak i det vi kan av alle mulige reservedeler til viktig utstyr. Vi har i grunn også bestemt oss mer eller mindre for å kjøpe oss en kortbølgeradio, slik at vi kanskje har mulighet til å få værmelding underveis. I teorien skal en kortbølgeradio gi oss muligheten til å få inn både værmeldinger, nyheter, værfax, og andre radiosendinger fra store deler av verden. Vi er i utgangspunktet litt skeptiske til rekkevidden på en slik liten «world band receiver», men det kan jo være verdt et forsøk. Dersom det fungerer er det i alle fall den desidert billigste løsningen for å få værmeldinger midt uti Atlanterhavet.

Nå høres det kanskje ut som at det er All Work and No Play for tiden, men det er ikke helt sant. Da vi var i Agadir og ventet på været slo vi i hjel tiden blant annet med å dra og surfe sammen med Time Out. Dette var kjempegøy, til tross for at bølgene kanskje var litt i høyeste laget for oss nybegynnere. Ellers har marinaen som vi ligger i her på Lanzarote (Marina Rubicon) et eget svømmebasseng for gjestene, hvilken luksus! Da er en jo nødt til å ta seg tid til litt late dager ved bassengkanten. Men vi er snart nødt til å komme oss videre. Neste stopp er Kapp Verde. På Kapp Verde ønsker vi å bruke god tid før vi skal krysse Atlanteren, derfor ønsker vi å seile dit så snart som mulig. Vi håper dette lar seg gjøre allerede på søndag. Overfarten til Kapp Verde fra Lanzarote er på 900 nm, og den vil dermed bli vårt lengste havstrekke hittil. Vi regner med å bruke en ukes tid. En fin liten oppvarming til atlanterhavskrysset. Og forhåpentligvis får vi fisk.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Handlinger

Informasjon

2 responses

5 11 2011
Bjørn Birkeland (@bjoebirk)

Dere skriver bra, det er gøy å følge med.

7 11 2011
pgn

Hei Bjørn,

takk for det, det er veldig koselig å høre at du liker det vi skriver.

Har du seilt i USA ennå? Var det en bra tur?

Anita

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: