GJESTEINNLEGG: To uker i Caribien!

12 03 2012

Vi ankom Rodney Bay etter 1 ½ time med taxi fra flyplassen syd på øya St. Lucia. Det var bare kjempekoselig å se Paul-Gunnar og Anita igjen, så ikke ut som om de lider noen nød. Veldig erfarne, samkjørte seilere har de blitt også etter hvert. Anita disket opp med nydelig hjemmelaget pizza.

Hadde 2 overnattinger i havna. Nydelig vær (tross noen regnskyll innimellom) og fint område på land – bla båtbutikk for gutta. Verda er ikke stor for båten ved siden av var Le Compromis – fjærholmenbåt på langtur. Da de dro kom en båt fra våre gamle hjemlige trakter Molde. Ellers så vi flere norske seilbåter under turen.

Svaiet 1 natt i bukta v/nasjonalparken. Tur i parken og begge fjelltoppene, bading og snorkling – kjempefint vann, klart og fint.

Gikk derfra til Castries – øyas hovedstad. Svaiet til torsdag, bytur med besøk til caribiens største marked. Masse å se, markeder liker vi. Her fikk vi kjøpt nytt termometer til stekeovnen, som erstatning for det vi hadde med, som mor klarte å ødelegge da hun forsøkte seg som kokk.

Fra hovedstaden seilet vi sydover til Marigot. Lun og koselig bukt som kan anbefales. Svaiet. Mye båt, stadig besøk av ”selgere” av taxi, frukt og suvenirer. Koselige restauranter, med god mat og drikke, og mange fine trær og planter.

Etter noen dager her med bading, ”båtpuss” snorkling, lesing, dvs – avslapning, dro vi videre til Soufriere. En liten gammel og koselig by. Små koselige kafeer, restauranter med god lokal mat.

Her lå vi på moring da dette er et marine parkområde. Herfra dro vi 2 gamle på tur og kikket på vulkan og foss. Fossen kan vi ikke skryte av, men vulkanene var verdt et besøk. Her får en også virkelig kjenne hvordan råttent egg lukter.

Og så er det mer bading og snorkling – visstnok mye å se for de som snorkler.

På veg til Soufriere seilte vi fint av gårde og ante fred og ingen fare, da kom den, en squall, kraftig floing (på vestlandsk) som julekvelden på kjærringa. Masse vind og vann. Så har vi opplevd det også.

Onsdag kveld gikk vi i land, hadde 2 netter på hotell i Soufriere før vi vendte nesa hjem til litt lavere temp.

Vi har hatt noen fine dager og sett deler av Caribien fra både land og sjø.

Trykkoker husker vi fra ”gamle” dager. Dette har Paul-Gunnar og Anita tatt i bruk, og vi fikk servert Gulasj laget på selvsaltet, lagret kjøtt, som har seilt over Atlanterhavet. Nydelig. Ser ikke bort fra at en slik koker også vil finne veien til Monty. Raskt og greit til matlaging i båten.

Det ble tidlig mørkt, så kveldene ble lange, og god tid til Amerikaner. Det var vissnok kommet nye ukjente regler for oss, som etter hvert av en eller annen grunn ble tatt bort.  Noen fikk også lære seg å tape med et smil.

Tusen hjertelig takk for at vi fikk bli med dere disse dagene i båten. Det har vært koselig og opplevelsesrikt,og ikke minst, at vi fikk se dere igjen :)

God tur videre og kos dere masse :) :)

Greta og Jan


Handlinger

Informasjon

Ett svar

12 03 2012
pgn

Hei,

tusen takk for flott innlegg! Og mange takk for besøket, det var koselig å se dere igjen.

Vi kaster loss i løpet av en time eller to. Vi regner med at det er vanskelig å finne internett både på Dominikanske og på Cuba, så det kan nok ta en god stund før dere hører noe mer fra oss nå. Vi oppdaterer kartet jevnlig, så dere får jo fulgt oss der inntil videre.

Anita og Paul-Gunnar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: