NEW YORK, NEW YORK!

1 06 2012

Herlig parkliv

New York har virkelig vært helt fantastisk på alle mulige måter. Vel kanskje ikke akkurat for lommebøkene våre da. Men likevel, for alle som liker storbyer er dette en by som det virkelig er vanskelig å reise fra. Det er så mye å se og oppleve her at en aldri får nok. Vi hadde planer om å bare være her i en og en halv uke, kanskje to, men nå har vi vært her i snart fire uker allerede, nesten en hel sommerferie. Hvilket privilegium!

Det er en faktor til som har gjort det så deilig å være her: Dette er det første vestlige landet vi har vært i på over syv måneder. Det er nesten som å ha kommet hjem. Det er ikke så mye vi har savnet i de måndene vi har vært i ikke-vestlige land, kanskje bortsett fra rømme og god kaffe, og hadde det ikke vært for jevnlig forsyninger med brunost hadde det også stått på listen. Men selv om de siste syv månedene har vært helt fantastiske, er det utrolig godt å være tilbake igjen til den delen av verden som vi er så heldige å ha fått lov til å vokse opp i. Alt er plutselig så mye enklere. I butikkene er det ikke lenger bare tomme hyller, og en slipper å gå i tre forskjellige butikker for å kjøpe brød, egg og smør.

Hvis vi skulle ha fortalt om alt vi har gjort her i New York ville det blitt et meget langt innlegg. Vi antar at de fleste av leserne våre kjenner New York og for de av dere som ikke har vært der og liker storbylivet, dra dit! Det er en fantastisk by, den har alt! For å oppsummere oppholdet vårt her så har vi hatt noen virkelig flotte uker. Vi har feiret både bursdagen til Paul-Gunnar, 5 års dagen vår og 50-års dagen til Morten på Trixi, kjempe hyggelig! Vi har vært på kino, flere besøk på Starbucks, vært på Amerikansk diner, trasket rundt i de forskjellige bydelene på Manhatten, hatt parkliv, uteliv, shopping, spist deilig sushi og gått utrolig masse. Vi har med andre ord hatt en skikkelig storbyferie.

Nå skal det sies at av de nesten fire ukene vi har vært her, har en av de også gått til båtmekking og vedlikehold. Vi fikk endelig tatt opp båten av vannet, (etter å ha ligget å ventet gratis i Liberty Marinaen i en og en halv uke på at løfte-kranen skulle fikses) og lagt på nytt lag med bunnstoff som det så sårt trengtes og vi fikk polert fram den kraftig misfarget blåfargen i skroget igjen. Utrolig deilig å få gjort.

Kan du se forskjell?

I og med at vi fikk ligge gratis på Liberty Marina i New Jersey, har vi ligget der for det meste. Det går undergrunnstog inn til Manhatten hele døgnet rundt, så å komme seg inn til byen har ikke vært noe problem.  Men etter at vi fikk båten på vannet igjen måtte vi som alle andre betale avgift for å ligge i marinaen, noe som koster omtrent 400-500 kroner natten for La Vie. Derfor har vi nå flyttet oss tilbake til 79th street boat basin som ligger på Manhatten, og lagt oss på bøye for 180 kroner døgnet. Noe som er meget billig for New York og det er en virkelig fantastisk beliggenhet.

Etter å ha brukt deler av dagen i dag på å gjøre ferdige de siste forberedelsene er tiden inne for å seile nordover. I utgangspunktet hadde vi tenkt å seile direkte fra New York til Halifax  i morgen, men dårlige værmeldinger gjør at vi i stedet går sakte nordover langs Long Island, og legger oss på nordspissen og venter på været. Antakelig får vi ikke krysset over til Canada før i neste uke, men det gjør pent lite. Vi har fortsatt god tid til vi skal være hjemme igjen.

For flere impulser fra storbyen, se vårt oppdaterte bildealbum!

Reklamer

Handlinger

Informasjon

5 responses

1 06 2012
fredrik

hei på dere. Ser ut som dere koser dere. Ha en fin tur videre. Når er dere på vei hjem?

1 06 2012
pgn

Hei!
Takk for det! Vi håper på å være hjemme igjen i midten av august! Alt bra med dere og den lille i magen?
HIls familien din.

1 06 2012
Fredrik

Hei.her er alt bra vet du:) magen vokser og livet et bra. Jentungen har fått vannkopper men det passer bra for streik er visst populært i dette landet!! Nyt dagene som kommer. Hils Anita. Skal hilse så mye herfra også,:) gleder oss til å se dere igjen!!

25 06 2012
OJS

Tror det må være dere jeg traff i L’Anse-aux-Meadows i dag ;-) Stilig prosjekt! God tur videre!

25 06 2012
pgn

Det stemmer nok! Hyggelig å treffe deg :) Du får ha en god tur tilbake til Montreal/Norge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: