Caledonian canal, 12. – 18. juli

19 07 2011

De 2 første dagene etter Nordsjøen lå vi i Inverness Marina, ikke at det var en så veldig spennende havn, men vi fikk gjort unna en del praktiske ting. Byttet b.la. om gass systemet om bord til camping gaz, (For nye langturseilere, dette var overaskende enkelt å bytte, vi fikk kjøpt gass koblingene på Mega store (ca 200kr) og gassflaske på Tiso (2,7kg – 70 pund) Alt i gå avstand fra marinaen)

Tidevannsforskjellen her er enorm, se bildene under som illustrerer høydeforskjellene ved lavvann og tidevann. Dette har b.la. gitt oss litt over 5 knop i medstrøms til tider.

Tirsdag 12. juli startet vår ferd gjennom Caledonian canal. Her kjente vi ordentlig at vi er på tur, vi er i utlandet, vi gjør noe annet, her er det virkelig fint. Caledonian canalen har 29 sluser og hver sluse løfter eller senker oss 3-4meter, dvs når vi er halvveis i kanalen har vi blitt løftet ca 60 meter over havet.

 

I tillegg til alle slusene har vi seilt på Loch Ness, dessverre så vi ikke noe til Nessi, men vi tok en liten pit stop på Loch Ness exhibiton. Fasinerende å se all det arbeidet skottene har lagt ned for å avdekke om det virkelig eksiterer et sjø monster i Loch Ness. Etter all researchen er det mye som tyder på at det ikke gjør det, men de vet jo ikke heelt for sikkert. Dessuten, ryktene har eksistert siden viking tiden, så noe må det vel være i det??

La Vie på loch ness

Turen gjennom kanalen har vært veldig fin, dog MYE regn så er det en utrolig fin kanal og vi har hatt noen flotte dager. Men nå kjenner vi at vi har gått MYE for motor og er klare for å få heist litt seil igjen.

Vi legger ut flere bilder senere da internett tilgangen her ikke er så veldig god.


Handlinger

Informasjon

3 responses

19 07 2011
Janne Egtvedt

Å endelig nytt fra dere! Er stadig innom og ser hvor dere er på kartet. Moro å følge med. Kos dere videre. Og vi følger med.
Mange klemmer.

19 07 2011
pgn

Hei! Så gøy at dere følger med oss! Det er dårlig med internett i skottland, så det har blitt sjeldent med oppdateringer dessverre….Håper dere har en fin sommer og at det er varmt og godt hos dere. Her sitter vi fortsatt i ull og i dag har det bare vært 14 grader. Gi en lyd hvis dere har kjøpt den bondegården! Klemmer :)

19 07 2011
Robert

Hei igjen. Fint at dere oppdaterer siden. Spennende å følge med!
God tur videre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: